woensdag 1 januari 2014

Rolcake

Bij het feestgebeuren horen smulmomenten. Zoals ieder jaar kwamen we met de hele familie samen en naar goede gewoonte was er een dessertbuffet! Iedereen bracht een dessert mee, we zijn met veel dus dat was weer een lange desserttafel! 

En daar werd mij gevraagd naar het recept van mijn rolcake. Had ik nu net niet op voorhand een paar foto's genomen!


Ik dacht altijd zo'n rolcake: moeilijk! Maar neen hoor: makkelijk! 

Nodig: 
150 gram
150 gram zelfrijzende bloem
6 eieren
200 ml room
aardbeienconfituur

Je klopt de eieren (volledig) met al de suiker op tot een luchtige massa met de handmixer. Dan meng je hierbij beetje per beetje de bloem. Het deeg voor de biscuit is klaar! 

Je neemt een bakplaat, boter die in en leg er een vel bakpapier in die alle randen bedekt. De boter zorgt dat het bakpapier blijft liggen. Giet hier op het deeg, zorg dat alles mooi egaal verdeeld is over de bakplaat.

Bak dit een kleine 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C tot hij een goudgeel korstje krijgt. 



Dan de afwerking. Je prutst het bakpapier los van de biscuit, voorzichtig. Daar komt een laagje aardbeienconfituur en een laagje slagroom op (dat klop ik zelf op: 200ml room en een beetje suiker). 

 
 

En dan gaan we dit oprollen. Bij mij gaat dit gepaard met wat smoswerk want wat je hierboven ziet is eigenlijk te veel voor zo'n rolcake maar het lukt me nooit om dit goed te doseren. Het zou jammer zijn dat er te weinig vulling in zit nietwaar? Bij het rollen verschuift de vulling en op het einde schep ik gewoon het overbodige van de biscuit. 

Voor de afwerking snij ik het begin en einde van de rolcake af. Dat oogt netter. Dan leg ik nog een dun laagje confituur bovenop de cake en besprenkel ik dit met kokossnippers. 

Smullen maar zoetekauwetjes!




 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten